Tamo gdje ljubav pocinje

A07 – U DVOJE JE LAKŠE BITI BUDAN , A U TROJE JOŠ LAKŠE

U Prnjavoru smo još probudio sam se i nešto mi se nespava ili od situacije u kojoj se nalazimo ili od ona dva čistača ulica što nam već sat vremena pod prozorom raspravljaju o tome da li će dobiti povišicu plate ovaj ili idući mjesec. Gledam kako Alma mirno spava na mom ramenu ušećerila što se kaže , sklonim joj kosu sa lica i poljubim je jednom pa šta ću nego probati da nastavim dalje spavati kad odjednom skoči ti ona i trk u wc , šta bi sada rekao, pa samo sam je poljubio , ja za njom kad ona povraća , stavim joj ruku na čelo i ostanem tu jer povraćanje je nešto čega se bojala jako. Vratili smo se za jedno desetak minuta ali sa jednom razlikom sad više nisam bio jedini budan.

Prvo što me je pitala šta ako je ostala trudna , ma reko biće nekako , a kako bi se ti osjećao kao tata , a kada ćemo naći posao da možemo djetetu nešto obezbjediti , a kako će se zvati , a gje će se roditi, kako je to poroditi se ,…………i eto tako nam je noć prošla. Pred jutro kad je naslonila glavu na moje rame i zaspala kao beba nekako sam se čudno osjećao , čuj ja pa tata , malo neobično i teško opisati jeli to sreća , ponos , radost ,ali je lijep osjećaj to moram reći.

Otišli smo sledeći dan kod ljekara i stvarno je bila trudna . Obadvoje smo želili samo da bude zdravo i živo ali ako me pitate šta smo zamišljali , bili smo ubijedjeni da će biti žensko i sledeći dan smo smišljali samo ženska imena.
Uspio sam nekako da dobijem posao i to preko teške veze i pogodite šta – kao fizikaner na gradilištu, jer je sa srednjom školom bilo baš nemoguće bilo kakav posao dobiti , kopali smo kanale istresali kamione , bolje reći šlepere cementa i kreča kod kojeg je bilo najgore što je jos vruć stizao do nas i kad se još malo oznoji onda ostaju plikovi koji teško zarastaju a sutra je novi kamion tu. Posao je bio u Banja Luci tako da smo našli jedini slobodan stan i preselili u jednu sobicu. Radio sam od šest ujutro do šest naveče a onda smo maštali o maloj Maji , čije će oči imati, čiji će nosić imati i tako sve tako dok se ne protegne u stomaku i podsjeti na svoje prisustvo.

Na ja eto već je kasno Alma mi je zaspala na ramenu opet , skupila se kao malo mače , znam da je vrijeme za spavanje , još samo da joj sklonim kosu sa lica i poljubim još jednom i taman da ugasim svjetlo ……kad skoči Alma , šta je sad reko , povraća ti se …… ma ne brzo stavi ruku okreće se Maja i to dobro …stvarno se okretala…….tad sam i nju poljubio za laku noć i upalilo je smirila se.
eto narode zasada toliko od mene

i laku noć svima

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert