Tamo gdje ljubav pocinje

A02 – I TO JE BRATE NEKO ČUDNO STANJE

A02 – I TO JE BRATE NEKO ČUDNO STANJE

i eto da nastavim gdje sam stao prošli puta

Kad sam se popeo gore vidim cura ima momka , da kažem razočarenje malo je, kao da se sve srušilo oko mene ali šta ću , ono što je tudje nediram – tabu za mene i gotovo.
Sjednem na motor i krenem malo da se vozam bezveze bez cilja ali pravo da kažem vozao sam se i vozao a da me pitate gdje sam sve bio pojma nemam samo mi njen lik neizlazi iz glave. Došao sam kući i legao, aj nemožeš zaspati nikako , nema teorije.

Prodje vikend i ja se vratim u Mostar ali nemožeš ti sad više ni učiti ni studirati , i to je brate neko čudno stanje biti zaljubljen bez ikakvih izgleda na uspjeh ali šta ćeš mora se dalje. Baš u to vrijeme su nekako i počele čuvene Mostarske kiše tako da su mi još više spustile raspoloženje u podrum , ma kakav podrum – u podzemnu garažu. Taj mi lik neizlazi iz glave a svaka misao me vodi u Banja Luku na taj ulaz i jedno – hodi samnom , još mi odzvanja u ušima ali onda se brzo probudim , ona već ima nekoga , stop.

Prodje još jedna sedmica i dodjem opet kući kad zvoni telefon , zove me kolegica i kaže hajdemo negdje izaći biće i ona tu a kaže , raskinula sa momkom pa hajde malo da prošvrljamo učetvoro.

Kad mi to reče ko da me neko panjem udari po glavi , ja zašuti ali čujem ja nekako iz daljine neko viče halo pa halo kad ono kolegica hoće već da spusti slušalicu , misli veza nije u redu , ma reko nebrini eto me bolan nemam ništa posebno u planu.

Kad se sada samo sjetim koje je to bilo spremanje na brzinu , sapun stalno iskače iz ruku , neće da miruje. Kada nikada da se napuni vodom , dosad nisam ni primjećivao kako je slab taj pritisak na je-danaestom spratu , a košulja , košulja ko da ima više rupa nego dugmadi . Ali eto nekako sam sve rupe na košulji pohvatao pa smo uspjeli i izaći tu veče.

 

I tako smo provodili vrijeme u četvero ali polako je došlo do toga da smo sami pošli izlaziti i jedan dan puknemo za Skender Vahuf nas dvoje sami u jedan restoran , ma bilo je super , tiha muzika , sto za dvoje u ćošku , ma atmosfera prava i tada me ona upita zašto sam ja uvijek sa njom , aj to bi nekako sneba pa u rebra tako da me baš iznenadi ali eto rekoh svidjaš mi se , aha kaze ona de sad zatvori oči , ma reko šta će sad biti jesam li provalio šta .

Nema druge nego zatvorim ja oči pa reko korpa ili šamar šta god bude , kad ono poljubac dodje i to pravi i eto od tada smo krenuli pravo i zvanično . Neznam da li da kažem da je to bila ljubav na prvi pogled ali ako postoji onda je sigurno to bilo to. Kažu neće grom u koprive ali mene ko da je baš jedan takav gromčić dokačio.

Sve u svemu slučajnost ali eto desilo se ,
svako od nas je na neki način saopštio onom drugom da ga voli , tiho i neprimjetno

Nego zasada toliko da vas nedavim više ali kako je bilo sa ženidbom to je tek bilo….. ali netjerajte me odmah da nastavljam biće prilike još za to.

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert